Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (Yüksek Kurum) 2022 Yılı Akademik Eğitim Programı Açılış Toplantısı, 18 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Yüksek Kurum Başkanı Prof. Dr. Muhammet HEKİMOĞLU, Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZGEN, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Başkanı Dr. Zeki ERASLAN, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkan Yardımcısı Hüseyin Murat YÜCEL ve Kurum bursiyerleri katıldı.

Çevrim içi olarak düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksek Kurum Başkanı Prof. Dr. Muhammet HEKİMOĞLU, Yüksek Kurum olarak Kurum bursiyerlerine değer verdiklerini, bursiyerlerimizi bugün olduğu gibi bundan sonra da destekleyeceklerini kaydetti.

HEKİMOĞLU, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“İstikbalimiz sizlersiniz. 10 yıl sonra buralarda sizler oturacaksınız. Buna gönülden inanıyorum. Belki, milletin kaderinde karar verecek birer yetkili olacaksınız. Bu sebeple sizleri alanlarında çok iyi yetişen, söz sahibi olan birer kişi olarak görmek en büyük hayalimiz ve umudumuzdur.” Toplantı sonunda Kurum bursiyerleri, merak ettikleri soruları Kurum Başkanlarına sorma fırsatı buldu.